GÜNCEL HABERLER

HABERLER

Palyatif Bakım Araştırma ve Uygulama Merkezinde Tokat Belediyesi Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi Resim Kursu öğrencileri sergi açtı.

Eklenme Tarihi: 16 Şubat 2016, Salı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Palyatif Bakım Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Tokat Belediyesi Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi Resim Kursu Öğrencilerinin resim sergisi açıldı. Sergiye Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Tokat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Turan Erdoğan, Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Arzu Arslan, Palyatif Bakım Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç Dr İsmail Okan, Palyatif Bakım çalışma grubu üyeleri, öğrenciler ve kursiyerler katıldı.

Doç. Dr. İsmail Okan tarafından yapılan açılış konuşmasında palyatif bakımın hayatı tehdit eden hastalıklarla karşılaşan hasta ve yakınlarının fiziksel, psikolojik, sosyal ve ruhi problemlerini önleme ve giderme yoluyla hayat kalitesini artırmak için yapılan bakım olduğu belirtildi. Hastaların ve yakınlarının bu hastalıklarla mücadele ederken kendilerine destek olmak, onların sıkıntılarını bir süreliğine de olsa unutmalarını sağlamak için gösterilecek çabaların kıymetli olduğunu, bu desteğin hastanın hayat kalitesini artıracağını vurguladı. Bu nedenle palyatif bakımda sanat faaliyetlerinin desteklenmesi, mümkünse hasta ve yakınlarının arzuları ölçüsünde bu çalışmalara katılmasının önemli olduğu belirtti.

Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Arzu Arslan tarafından yapılan konuşmada Hanımeli Derneğinin faaliyetlerinden bahsedildi. Hanımeli Derneğinin palyatif bakıma her zaman destek vermek istediğini belirtti. Resim sergisinin burada açılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ve bunun hastalar için önemli olduğunu vurguladı.

Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Palyatif Bakım Merkezini Tokat’a kazandırdığı için, Üniversitemiz yöneticilerine, hayırsever Mazhar Oruç’a ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Bu tür faaliyetlerin Tokat için çok değerli olduğunu ve herkesin benzer hastaları olabileceğini, bu konuda duyarlı olunması gerektiğini ve Palyatif Bakım Merkezinin buna öncülük yaptığını belirtti.