GÜNCEL HABERLER

III. GELENEKSEL PALYATİF BAKIM FARKINDALIK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2017, Çarşamba

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Palyatif Bakım Farkındalık Haftası; Gaziosmanpaşa Üniversitesi Palyatif Bakım Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin düzenlediği farkındalık etkinlikleri kapsamında 08.05.2017 - 09.05.2017 tarihleri arasında gerçekleşti.

Program kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden ilki, gönüllü hasta ve hasta yakınlarımız tarafından gerçekleştirilen “İkram Programı” oldu. Bu program çerçevesinde hastalarımızın hazırladıkları yöreye özgü lezzetler halka sunuldu. Palyatif Bakım Merkezi önünde gerçekleştirilen bu etkinlik yoğun bir katılımla devam etti. Bu lezzetlerin halka sunulduğu tezgâhlarda gönüllüler Palyatif Bakım farkındalığının oluşturulması için özveriyle çalıştılar.

Daha sonra 3. Geleneksel Palyatif Bakım Aileler Buluşması gerçekleştirildi. Bu program kapsamında ilk olarak Pazar Meslek Yüksekokulu Evde Bakım Hizmetleri Öğretim Görevlisi Gonca KURT ve öğrencilerinin hazırladığı ikramın yanında, hastalarımızın “Palyatif Bakım ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında yapmış oldukları boyama sergisi açıldı.

Ardından hasta ve hasta yakınlarıyla söyleşi programı gerçekleştirildi. Merkez Müdürümüz İsmail OKAN’IN açılış konuşması ile başlayan program, ünitemizin bir yıllık faaliyetlerinin gösterimiyle devam etti. Ardından hastalarımız tek tek söz alarak Palyatif Bakım hakkındaki duygu ve düşüncelerini, görüşlerini ve isteklerini dile getirdiler. Bu sayede hasta ve hasta yakınlarımızın görüşlerini rahat bir şekilde dile getirebileceği samimi ve duygusal bir ortam oluştu. Son olarak kapanış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN gerçekleştirdi.

Daha sonra Merkezimiz aracılığıyla düzenlenmiş olan yemek programı gerçekleştirildi. Yemek organizasyonu hem tüm hasta ve yakınlarının birbirleriyle hem de palyatif gönüllüleriyle bir kaynaşma ve sohbet ortamı oluşturmasına katkıda bulundu.

Hemen arkasından da Gaziosmanpaşa Üniversitesi kampüsünde merkezimize ayrılmış alanda ağaç dikimine başlandı. Bu programa katılan hasta ve yakınlarımıza Merkez Müdürümüz Doç. Dr. İsmail OKAN tarafından sertifikaları takdim edilerek program sona erdirildi.

TEŞEKKÜR

Palyatif Bakım Farkındalık Haftası sürecinde başta Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Mustafa Şahin olmak üzere Tıp Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ekrem ANAÇ ve ekibi, Pazar Meslek Yüksekokulu Evde Bakım Hizmetleri Öğretim Görevlisi Gonca KURT ve öğrencileri, Hemşirelik Bölümü başta olmak üzere katkı sağlayan tüm öğrenciler, Palyatif Bakım Çalışma Grubu ve bu hafta boyunca desteklerini esirgemeyen tüm gönüllü ekip arkadaşlarımıza yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

Etkinlik Programı

program