GÜNCEL HABERLER

Yöresel Turhal Bezi Dokuma Sergisi

Eklenme Tarihi: 26 Aralık 2018, Çarşamba

Merkezimiz bünyesinde düzenlenen “Palyatif Bakımda Sanat Etkinliği” kapsamında Emine KIYAK ve öğrencilerinin hazırladığı “YÖRESEL TURHAL BEZİ DOKUMA” sergisi açılmıştır.

İlgilenenler için sergimiz 04.01.2019 Cuma gününe kadar devam edecektir.

*YÖRESEL TURHAL BEZİ DOKUMA SERGİSİ*

İsmim Emine KIYAK. 44 yaşındayım. Turhal’da oturuyorum. İki kızım var. Turhal Halk Eğitim Merkez’inde çalışıyorum. Eşimi 26 yaşında kaybettim. Çocuklarım çok küçüktü ve ben çalışıp çocuklarıma bakmak zorunda kaldım.

Herhangi bir gelirim olmadığı için Turhal Sosyal Yardımlaşma Vakfına kira yardımı talebinde bulundum. Oradan yardım talebime farklı bir şekilde yanıt aldım. Bana bir uğraşı yeteneği kazandırarak çalışma fırsatı vermek istiyorlardı (Bana balık vermediler, balık tutmayı öğretmek için çaba gösterdiler). Denizli’den gelen tezgâhlarda kendi kendime bu sanatı öğrenmeye çalıştım. Az da olsa yatkınlığım olduğu için çok zorlanmadım. Daha sonra beni yetenekli buldular ve usta öğretici yaptılar.

Üniversite Hastanesi’nde tedavi için bulunduğum sırada Palyatif Bakım Merkezi ile tanıştım. İsmail OKAN hocamla konuştuktan sonra burada benim gibi hastalar için bir şeyler yapmak istedim.

Dokuma yapmak bana acılarımı sıkıntılarımı bir nebze olsun unutturuyor. Unutulmaya yüz tutmuş el dokumasını elimden geldiği kadar yaşatmaya çalışıyorum. Bu satırlarımı da tedavi aşama sürecimde yazıyorum. Bu tedavi sürecimin de üstesinden geleceğim. Tüm dileğim bir an önce ben ve benim gibi hastalar şifa bulsun. Diğer hastalarında benim gibi kendilerini motive edecek kurslara yazılmasını dilerim. Sevgilerle…

Emine KIYAK